☰ MENU

QUÈ ÉS VOLPELLERES VIU


Volpelleres Viu

QUI SOM?
Volpelleres Viu som veïns i veïnes de Sant Cugat del Vallès preocupats pel futur del bosc de Volpelleres.

QUÈ VOLEM?
Volem que es preservi el bosc de Volpelleres en la seva integritat. Ens hem adonat que a part de la part on s'hi està constrint l'institut Leonardo da Vinci, el poliesportiu i l'escola, hi ha una altra part del bosc de més de 10.000 metres quadrats destinada a equipaments, ens agradaria que es requalifiqui per assegurar-nos que seguirà sent el bosc que és avui.

Entenem que dissenyar una ciutat és com resoldre un gran puzle on hi ha d'haver lloc per tot; la majoria de peces es poden moure, però el bosc no és una d'elles.

PERQUÈ HO DEFENSEM?
Ho defensem perquè és un espai únic a la ciutat, si bé és cert que la ciutat ha de créixer i equipar-se, també ho és que hem de saber conservar els valors històrics, culturals i naturals que ja tenim. Actualment "sobre paper" el "E-5" és una parcel·la destinada a equipaments a la que no se li està donant us, però a la realitat és una part del bosc que la gent gaudeix diàriament per passejar, córrer, jugar... El bosc ja és un "equipament".

PROPOSTA QUE FEM
Volem que el bosc es quedi com està. Sobre paper significaria que la parcel·la que està destinada a equipaments deixés d'estar-hi i es declarés parc com la resta del bosc.
Sabem que no és una tasca fàcil, però al cap i a la fi és una decisió política i el fet que encara no tingui un ús definit hauria de facilitar-ho.
A Sant Cugat estem orgullosos de tenir una ciutat amb tants espais verds, però no és el mateix tenir un Parc Central que tenir aquest bosc, que a part d'actuar de pulmó a tocar de la B-30, acull un munt d'espècies animals: esquirols, conills i moltíssimes aus diferents.

SANT CUGAT CIUTAT VERDA
No podem ser una ciutat verda que reivindica Torre Negra i alhora girar l'esquena a aquest petit ecosistema.

Sant Cugat procura ser el més sostenible possible: intentem reduir el consum energètic, es demana als ciutadans que separin bé la brossa... no seria lògic fer alhora un urbanisme amb el mínim impacte ambiental possible?

Creiem que no cal renunciar a espais naturals com el bosc de Volpelleres per equipar una ciutat, entenem que el desenvolupament urbanístic sensible, sostenible i sensat es basa en saber fer un ús racional del territori i el medi ambient, en saber buscar l'equilibri entre les necessitats de creixement d'un municipi i la preservació dels valors històrics, culturals i naturals.

Si aconseguim que aquest espai natural deixi de contemplar perdre uns altres 10.000 metres quadrats sota el pretexte d'equipar la ciutat i es declara patrimoni de Sant Cugat, tots hi sortim guanyant.